Vítězka ankety Neviditelný herec 2011 Lucie Plekancová Vondráčková, bere uchování mluveného slova jako potřebnou věc

18. červen 2013

Úterní vysílání bylo doslova neposedné, přesto pohodové. Společnost nám dělala skromná hvězda, která stojí nohama vždy pevně na zemi, Lucka Vondráčková Plekancová.

Živé vysílání na Dvojce!

Poměrně novopečený Matyáš Plekanec a jeho matka Lucie Vondráčková Plekancová navštívili dopolední vysílání Dvojky Českého rozhlasu. Přenos byl tedy doslova „živý“, protože neposedný, rok a půl starý, host měl opravdu velkou zásobu energie a vyloženou chuť vše prozkoumávat, převracet nebo rozebírat!

Aktuální deska Oheň vyšla na den narozenin L. Vondráčkové. Je to tedy poslední hudební počin, který ovšem stále není kompletní. Autorka na desce pracuje i nyní: „Bez nových písniček to nemůžu vydržet a mám pocit, že ta deska jednoduše není kompletní. Na speciální edici bych tedy chtěla přidat pár pomalých, baladických skladeb.“ Nejedná se ovšem pouze hudební tvorbu. L. Vondráčková se v současnosti angažuje např. i v oblasti i mluveného slova.

Kouzlo audio knihy

Její hlas jsme mohli slyšet např. v dramatizaci knihy Heidi, děvčátko z hor: „Nesmírně ráda namlouvám audio knihy. Je to podle mě potřebná věc, protože se čte čím dál tím méně. Taky mě těší, že to lidé poslouchají a baví je to.“ O úspěchu svědčí vítězství v anketě Neviditelný herec pro rok 2011, kterou pořádá Český rozhlas a o než se dělila společně s hercem Luďkem Munzarem.

Lucie Plekancová Vondráčková, Matyáš Plekanec a Marie Retková

Jaké to vlastně je v Kanadě, kde L. Vondráčková momentálně žije se svým mužem, hokejistou Tomášem Plekancem? „Je tam takové klidnější tempo, u nás se vždy najde něco, co mě rozptyluje. V podstatě ale mohu dělat svou práci i na dálku a posílat materiály do Čech. Tedy pokaždé, když Matyáš usne a mám na sebe chvíli čas, ale není v tom takový rozdíl.“

Více si poslechněte v audio záznamu na začátku článku...

autor: Jan Sklenář
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.