Víte, co je Wagyu? Plemeno skotu z Japonska

Jde o císařský japonský skot proslulý masem nezaměnitelné chuti a kulinářských kvalit. Wagyu je vlastně název plemene, které se před 170 lety v japonském městě Kóbe odvodilo od původního asijského skotu.

Zatímco zvířata jiných plemen několik týdnů před porážkou potřebují pohyb, u Wagyu je zvýšená tělesná aktivita nežádoucí. Maso je pak více prorostlé pravidelně tukem, je křehčí než jiná masa, vyniká šťavnatostí, vůní a skvělou chutí.

To nejlepší maso z plemene Wagyu pochází z okolí japonského města Kóbe. Říká se, že je to to nejlepší hovězí světa. Existují ale levnější náhražky – tzv. maso ve stylu Kóbe. Jde o maso importované z jiných zemí než z Japonska.


Věděli byste, jaké hovězí maso se považuje za chutnější?

a) svíčková – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) kližka – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za správou odpověď připište ještě své jméno a celou adresu a odešlete na číslo 907 77 04. Hrajeme o elektrický nůž se stojanem, se dvěmi druhy ostří od firmy Gastroback.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 9. září!