Věra Eliášková: Úspěšný prorok. Apokryfní příběh o proroku Jonášovi, který se pokusí utéct před Bohem i vlastním svědomím

31. březen 2024

Jonáš žije se svým sluhou Ištarem a žákem Izaijášem poklidně v asyrském městě Ninive. Ale jen do doby, než mu Bůh poručí rozhlásit Ninivanům záhubu, která je brzy čeká. Prorok úkol ze strachu odmítne a rozhodne se utéct. V přístavním městě Jaffa se spolu se svým sluhou nalodí na loď. Ta je ale plná zlodějů. Strastiplná cesta vstříc břichu velryby i paní vod a moří Ištar tak právě začíná.

Účinkují: Miroslav Donutil, Petr Pelzer, Jiří Lábus, Dana Syslová, David Novotný, Miroslav Táborský, Antonín Molčík, Jana Andresíková, Jiří Holý, Tomáš Juřička, Karel Pospíšil, Stanislav Fišer, Petr Motloch, Petr Křiváček, Květoslava Straková, Miluše Vondráčková, Zdenička Tichá, Josef Novák, Milan Slabihoud, Petr Stich, Eduard Pavlíček, Lubomír Lipský, Soběslav Sejk, Pavel Oskar Gotlieb
Dramaturgie: Pavel Minks
Režie: Ivan Chrz
Natočeno: v roce 2011

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.