„V soutěži specialistů na pizzu jsem dala hlas pizze s lilkem.“ Omeletky Haliny Pawlowské o lahůdkách při cestě do Itálie
V Omeletkách Haliny Pawlowské dnes budeme jíst. Řadu lahůdek jsem ochutnala při cestě do Itálie. V klášteře v Piemontu, kde je dnes hotel, vařil kuchař, který obdržel třikrát michelinskou hvězdu. Jako host jsem se zúčastnila soutěže specialistů na pizzu. Hlas jsem dala pizze s lilkem, pecorinem a česnekem. Měla jsem pocit, že jsem větší dobrotu nejedla. Nemohu konkurovat svým uměním, ale prozradím recept na paprikový koláč a přečtu povídku Když sob se ženou snídá.
Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Všechny díly najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.
Související
-
„Rajčata jsou dobrá na vrásky.“ Gastro odbornice Eva Filipová prozradila recept na rajskou omáčku
Je odbornicí na etiketu a gastronomii. A píše o tom knihy. V Blízkých setkáních se podělila o recept na rajskou omáčku, která je jednoduchá, dobrá a zvládne ji prý každý.
-
Názvy z gastronomie: Co například u těstovin znamená „al dente“
Co si představit pod dalšími pojmy jako „consommé“ či spojení „a la carte“? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
V kynutých koláčích jsme v Evropě naprostá špička, míní pekařka Veronika Vavrová
Na její ovocný kynutý koláč se denně stojí fronty. Proč zrovna na něj, se v Blízkých setkáních zeptala Tereza Kostková spolumajitelky vinohradského pekařství Kus koláče.
Nejnovější hry a četba
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.