„V hasičské nádrži jsem se koupal i dneska ráno.“ Pavel Nový a Kateřina Kratochvílová u Jana Čenského

24. říjen 2021

Početná rodina herce Pavla Nového se schází na oslavě i třikrát do měsíce. Do Radiocafé přišel se svou dcerou Kateřinou Kratochvílovou, která pracuje v galerii v Příbrami.

„Já divadlo miluji, vyrostla jsem tam a jako dítě si divadlo i vyzkoušela, ale stačilo,“ směje se Kateřina. „Káča se dobře vdala. Tchána má zedníka a muže elektrikáře,“ dodává Pavel Nový. Ten podle dcery velký řemeslník není.

„Bylo mi asi deset a obkládal koupelnu metr a půl na dva metry celý týden. Nadával při tom a říkal jadrné označení pro prostitutku.“ A díku tomu se dcera naučila říkat R, dodává Pavel Nový.

Koupe se v hasičské nádrži

Pavel Nový žije ekologicky. Má solární baterie, jezdí elektromobilem a otužuje se. Koupal se i ve vodě, která měla nula stupňů. „Když lidé vylezou z vody, tak jsou krásně červení, vše se prokrví. I dneska ráno jsem byl v hasičské nádrži, kam se chodím koupat.“

Pavel Nový na sebe v závěrečném kvízu prozradil, co dělá, když nic nemusí. „Válím se v posteli a čtu si.“ Rád také investuje do ekologických hračiček. A kde je raději, u plotny nebo u stolu? „Radši u stolu. K plotně mě moje žena nepouští, protože se pak musí malovat. Umím pár skvělých jídel, třeba je vyhlášený můj fazolový guláš.“

Co právě Pavel Nový točí? Jak změnila jeho život západonilská horečka, po které dočasně ochrnul?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související