Úžasné životy: Petr Muk podle Báry Basikové

19. duben 2020

Letos v květnu uplyne 10 let od Mukovy smrti. Basiková jako jeho kolegyně i blízká přítelkyně otevřeně mluví o jeho dětství, kariérních pádech i vzestupech. A citech, které se nikdy neproměnily v lásku.

„Petr ke svému životu potřeboval pevné ukotvení. Lásku a jistotu hledal hlavně v partnerských vztazích. Zároveň věděl, že není člověk, který sám takovou jistotu může nabídnout,“ říká v dokumentu Bára Basiková.

„Sám byl přecitlivělý, rozervaný, díky své nemoci poznamenaný různými démony. To všechno ho vláčelo ze strany na stranu. Vím, že chtěl potkat někoho, kdo ho ukotví. Povedlo se to až s Evičkou. Letité přátelství tehdy přerostlo v lásku.“

Ani láska ho endokázala ukotvit

„Hodně jsem to Petrovi přála. Viděla jsem, jak je šťastný. Ale jak víme, ani tohle ho nedokázalo ukotvit tak, aby jeho mysl a duše našly klid. I přes šťastné manželství a krásnou dceru, byl démon silnější. A on to věděl.“

„A taky věděl, že Evě nemůže nabídnout to, co by si zasloužila. A to pro něj byla velká bolest,“ doplňuje zpěvačka, která se sam vyznává z nenaplněných citů, která ke zpěvákovi  Oceánu a Shalomu chovala.

autor: Ivan Studený
Spustit audio

Související