Úsměv, vyletí žralok! Fotit se žraloky je neuvěřitelný zážitek, překvapuje podvodní modelka

19. únor 2015

Když se prý za žralokem dostanete na jeden nádech do 10m hloubky, můžete na něm jezdit jako na skútru. Aspoň domorodci to tak dělají. Inna Václavová se s nimi „jen“ fotí.

I vedle nebezpečného tvora Inna Václavová cítila v naprostém klidu. Klidná prý byl i žralok. „Jednalo se o žraloka citrónového. Byli jsme ve Francouzské Polynésii a lidé tam žijí v neuvěřitelné harmonii s mořem,“ vzpomíná.

Ve vodě jako doma...

Se žralokem se nechala i vyfotit. „Domorodci na žralocích jezdili jako na skútrech. Jeden chlapec za mnou přišel, ať si to taky vyzkouším. Nejhorší bylo doplavat do hloubky, ve které žraloci plavou,“ říká o své zkušenosti.


Inna Václavová
- kormidelnice
- mistryně světa v námořním jachtingu
- potápěčka
- podvodní modelka

Na jeden nádech musela do hloubky 10 metrů. „Žralok je ale nádherné zvíře a plavat s ním je nepopsatelný zážitek,“ překvapuje.

...a ve vzduchu jak ryba ve vodě

Inna Václavová pochází ze slovenské Žiliny. Jak se z vnitrozemské země dostala až k moři? „S jachtařením jsem začala až ve 29 letech. Ale celý můj život se točí kolem netradičních sportů,“ přiznává.

Začínala v oblacích. Skákat s padákem. Taky se věnovala skydivingu nebo paraglidingu. „Občas jsem byla ve vzduchu až 6 hodin denně,“ říká o své zálibě.

V jednu chvíli se ale dostavil pocit vyhoření. Vzduchu už pro Václavovou bylo moc. Přišel čas na změnu. „Prodala jsem své věci a šla dělat plavčici.“ Dnes už na lodi jezdí 15 let a k jachtaření přidala i potápění.

Kde se stala mistryní světa? Je lepší se fotit se žraloky nebo delfíny? Více uslyšíte v iRadiu.

autoři: Daniela Brůhová , jra
Spustit audio