UFO je ve vesmíru běžná věc, říká odborník na kosmonautiku Pavel Toufar

20. leden 2015

Vesmír je pro mnohé místo plné záhad. Existují i jiné civilizace? Jisté je jedno. Na UFO můžeme narazit kdykoliv a kdekoliv. Jen asi nebude takové, jaké ho čekáte.

U mezinárodní vesmírné stanice ISS prý bylo spatřeno UFO. „Ano, kosmonauté UFO pozorují pořád. Ale nejsou to žádní vesmířané,“ říká Pavel Toufar.

„Ze stanice se občas něco odpojí, tu se něco objeví nebo se zjeví světelný efekt,“ uvádí Toufar vše na pravou míru. UFO je tak vlastně všechno, co na obloze pozorujeme a nemůžeme určit.

Čtěte také

Talíře z Roswellu

Pravdivá podle něj není ani historka o vesmířanech, kteří v 50. letech přistáli v americkém Roswellu. „Zajímavé je, jak se tyto záhady mezi lidmi stále drží a opakují. Málokdy si ale přečtou celou pravdu.“

U Roswellu probíhaly vojenské experimenty. Za studené války se tam testoval jaderný program a vojáci ztratili jeden vědecký balón. „Vše ale bylo utajené a chytli se toho lidé, že se jedná o létající talíř,“ vysvětluje celou situaci Toufar.

Toufar je k mimozemšťanům celkem skeptický. Ne tak k létajícím talířům. „Ty potká doma téměř každý muž,“ dodává s úsměvem.

Jan Rosák a Pavel Toufar

Jak funguje mezinárodní kosmické právo? Jaké jsou velké osobnosti kosmonautiky? Více uslyšíte v iRadiu.

autor: Jan Rosák
Spustit audio