U2 – Songs Of Surrender (2023)

29. březen 2023

Hrají spolu víc jak 40 let a stále zůstávají jednou z posledních fungujících skupin své hudební generace, které nešlo jen o slávu, ale chtěla i k lepšímu měnit svět. Toho prvního se dočkali měrou vrchovatou. Zda se povedlo to druhé, těžko říct.

Každopádně irská kapela U2 zůstává velkým jménem hudby, které někdy říkáme rocková, někdy pop-music s názorem. A její členové se mají za čím ohlížet.

A právě to udělali na čerstvém albu Songs Of Surrender, kde na ploše čtyř CD v nových úpravách přehráli a přezpívali písničky, které ve své kariéře považují za důležité.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Tom Jones – Surrounded By Time (2021)

    Velšský tygr Tom Jones, zpěvák mohutného barytonu, překročil osmdesátku. A i když se zdálo, že už uzavřel svou bohatou kariéru, vlastně nedávno natočil a vydal další album.

  • Diana Krall – This Dream Of You (2020)

    Když se řekne jazz, řada lidí pookřeje v očekávání jiskrné hudby na hony vzdálené vzorcům pop-music. A někdo zase dostane strach z příliš svobodného zacházení s melodií.

  • ABBA – Voyage (2021)

    Jakkoliv se rok 2021 na hudebním poli nesl spíš ve znamení covidových změn původních plánů, přinesl i několik příjemných překvapení, třeba návrat švédské skupiny ABBA.