Tradiční čínská medicína je cesta za zdravím a spokojeností

2. září 2015

Hostem středečního Tandemu byl terapeut Tradiční čínské medicíny Jindřich Sedláček. Původním povoláním letecký inženýr má rád souvislosti, a ty hrají v čínském lékařství důležitou roli.

Všechno souvisí se vším, tedy i v našem těle. Čínská medicína nedělí člověka na jednotlivé orgány, ale vidí ho jako celek propojený energetickými drahami. Když přijdete do ordinace terapeuta, čeká vás nejdříve podrobný rozhovor o vašich bolestech, problémech, trápení, pak vám lékař vyšetří jazyk a puls. Jazyk je podle čínské medicíny přímo propojený se srdcem a našimi orgány, na jeho diagnostiku existují speciální „mapy“ jazyka, a jeho rozbor je tak velmi důležitý.
Po celkovém vyšetření se pak začnete léčit. Terapeut vám doporučí akupunkturu, speciální masáže, čínskou dietu, cvičení, bylinky … A už je jen na vás, jak s jeho dobře míněnou radou naložíte.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.