Tobogan - 4. srpna

4. srpen 2012

Většině Čechů, Moravanů a Slezanů jméno Marek Eben navozuje představu solidnosti, laskavosti a inteligentního humoru.

Obdiv zaslouží i jeho slovní zásoba a obratnost, se kterou ji využívá, také hudební znalosti i um a herecké nadání. Tolik kladů, a to ty jmenované zdaleka nejsou všechny, mohou v člověku snadno vyvolat trému z osobního setkání. A lehké rozechvění cítil i Aleš Cibulka, když moderátorský guru přijal pozvání do Toboganu v pyžamu.

Ostatně zvědavý byl celý tým Toboganu, který se natáčení účastní. Obvykle zvukař a režisérka, často i produkční. A ta o tohle setkání nechtěla přijít, s Markem Ebenem ji spojuje čerstvá záliba v golfu.

Host si vybral místo setkání a dostavil se s předstihem (my také), personál restaurace nám k natáčení ochotně nabídl neobyčejné, luxusní a velice tiché prostory plné lahví koňaku, které nám poskytly téma k prvním „seznamovacím“ větám. Mimochodem, Marek Eben koňak nepije.

Pak už začalo natáčení. Všichni přítomní se dobře bavili i cítili. Jenom ta hodinka uběhla až příliš rychle. A já doufám, že stejný pocit budou mít i posluchači, kteří si pustí po 11:05 hodině Dvojku ČRo.

Spustit audio