Tlučhořovi

16. listopad 2016

Nekonečný improvizovaný rozhlasový sitcom Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse.

Seriál ze života jedné rodinky zachycuje a paroduje nešvary české společnosti. Je výjimečný nejen svým trváním, ale i tím, že vzniká na základě improvizace. A všechny postavy (a bylo jich už na tisíc) jsou vytvářeny jen dvěma herci.

Ale nejen to je zdrojem humoru. Pořad je vždy plný skvělých postřehů a přesně odpozorovaných detailů. Postavy i situace, ve kterých se nacházejí, jsou proto nesmírně přesvědčivé a věrohodné.

Připravují:
Jiří Lábus
Oldřich Kaiser
Libor Vacek (dramaturg)

Historie:
Český rozhlas vysílá Tlučhořovi opravdu hodně let. Do pravidelného vysílání Dvojky se seriál vrátil v září 2012 po více než pětileté přestávce. Od ledna 2013 do září 2014 vysílala Dvojka premiérový díl každý druhý (sudý) pátek. Každý lichý pátek jsme vybírali to nejlepší. Od září 2014 se premiéra vysílala každý pátek. Od listopadu 2016 se pořad vysílá jako součást pátečního Kolotoče. Pořad najdete ke stažení v Archivu pořadů.

Do prosince 2014 se každý všední den ráno v 7:15 vysílal také pořad Jak to vidí Tlučhořovi, kde Oldřich Kaiser a Jiří Lábus v desítkách postaviček reagovali na aktuální dění podobně jako renomované osobnosti pořadu Jak to vidí...

Spustit audio