„Tatínek říkal, že jsem kavárenský povaleč." Zuzana Slavíková a Jiří Dvořák u Jana Čenského

7. únor 2021

Známe se přes čtyřicet let, smějí se herci Zuzana Slavíková a Jiří Dvořák. Poznali se v Brně v souboru s názvem PIRKO. To byla zkratka pro Pionýrský rozhlasový kolektiv.

„Pak jsme studovali na JAMU a čtyři roky spolu žili,“ vzpomíná na společnou historii Jiří Dvořák. Pikantní bylo, že těsně po rozchodu hráli Romea a Julii. „Zůstali jsme dodnes kamarádi. Můj muž zná Jirku dokonce déle než já,“ dodává Zuzana Slavíková.

Drsná moderátorka a tanečník

Zuzana Slavíková se svého času představila jako drsná moderátorka soutěže Nejslabší, máte padáka! „Viděla jsem originální verzi, kterou moderovala starší novinářka a ta byla mnohem ostřejší. Já to brala jako roli, ale příjemné mi to moc nebylo.“

Jiří Dvořák zabrousil na taneční parket. „Když jsme ve StarDance poprvé sestupovali po schodech, tak začaly vibrovat, protože jsme všichni dostali absolutní třes. Byly to strašné nervy, na to se zvyknout nedá. Dneska už se nevyjdu za žádného kostýmu,“ směje se Jiří Dvořák.

Bez kávičky ani ránu

V závěrečném kvízu Zuzana prozradila, že sice nemá žádný talisman, ale při představení musí mít do poslední chvíle kafíčko a cigaretu. „Můj tatínek říkal, že jsem kavárenský povaleč.“ To je pravda, říká Jiří Dvořák. „Když jsem někde našel hrníček s kávou, kde zbýval lok a chtěl ho umýt, tak se rozčílila, že ještě nedopila.“

Jaké natáčení v Indii čeká Jiřího Dvořáka? Co Zuzaně Slavíkové na Jiřím imponovalo?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související