Svatebky z půjčovny: jak nevěsty vybírají a od koho si nechají poradit?

8. listopad 2018

Jak si mileniálky vybírají své svatební šaty? Jak se v nich chtějí cítit a na koho chtějí dělat dojem? Jak se v jejich výběru míchají tradice a trendy, vlastní osobnost a očekávání zvenčí? O tom všem bude dokumentární podcast Svatebky, který pro vás chystá Radio Wave a pořad Modeschau.

Právě teď, během listopadu, probíhá veřejný casting hrdinek podcastu Svatebky. Hledáme nastávající nevěsty, mileniálky, které se vdávají na jaře 2019 a jsou ochotné sdílet příběh svých svatebních šatů. Podrobné info o castingu Svatebek najdete tu.

A mezitím co se nám na e-mailu svatebky@rozhlas.cz postupně schází příběhy nevěst, začínáme pomalu zkoumat terén. Během listopadu přineseme několik rozhovorů a anket, které otevřou různé pohledy na svatební šaty. Tentokrát míříme do jedné z velkých pražských půjčoven, která nabízí výběr z více než sedmi stovek variant.

Jak se české nevěsty v záplavě možností orientují, podle čeho vybírají a od koho si nechávají poradit? Jaké trendy je oslovují a jak důležité pro ně jsou tradice? Co od svatebních šatů očekávají a jak se v nich chtějí cítit? Z pohledu provozovatelky půjčovny společenských oděvů nám situaci přiblížila paní Marie Nováková. Poslechněte si reportáž, kterou pro Svatebky připravily Veronika Ruppert a Thea Kučerová.

Aktuální informace průběžně zveřejňujeme na www.wave.cz/svatebky. Realizaci celého projektu můžete sledovat také na instagramu @svatebky.

Spustit audio