Strom u pískoviště

2. srpen 2020

Původní pohádkový seriál o putování mezi kořeny kouzelného stromu. Co se mezi nimi skrývá a jaká dobrodružství a překvapení tam na Lucku a Filipa čekají?

Čte: Ivan Řezáč
Napsala: Michaela Vetešková
Dramaturgie: Lenka Veverková
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: 2017

Děti na pískovišti

Vítejte na tajemném dětském hřišti, ze kterého mizí hračky! Nejdřív to byla červená bábovička, pak žlutý člun a nakonec modrý bagr. Kam se hračky poděly? Najdou je žáci 3. C Filip a Lucie?

Děti v podzemí

Už jste někdy slyšeli o tom, aby pískoviště polykalo hračky, a dokonce i děti? Lucku a jejího spolužáka Filipa stáhnul písečný vír do hlubin tajemného světa! Kde se děti ocitly? Budou s nimi kořeny kouzelného stromu mluvit?

Děti a mluvící kořeny

Nechte se zavést na dětské hřiště, které na první pohled vypadá jako kterékoli jiné. Jsou na něm houpačky, vysoká lípa a také pískoviště. To se chová ale velmi podezřele! Polyká hračky a jako dvě maliny sluplo i Lucii s Filipem! Dvě malé děti jsou nyní v ponurém temném podzemí a spí. Proč je pískoviště stáhlo dolů?

Děti a bláto

Lucie se se svým spolužákem Filipem ocitla v podzemí mezi kořeny kouzelné lípy. Kolem nich je nejen hlína, bláto a spousta kamínků, ale také věci, kterédo země rozhodně nepatří: papíry od bonbónů, obaly od žvýkaček, dokonce baterie z autíček na ovládání! Podaří se jim půdu pod stromem i pískovištěm vyčistit a ztracené hračky vrátit dětem?

Děti a lípa

Pamatujete si na Lucii a Filipa, kteří jako po toboganu sjeli mezi kořeny statné lípy a zjistili, že v podzemí leží spousta papírků, obalů, víček od plastových lahví a sáčků? Nyní se tito dva spolužáci snaží půdu vyčistit. Jde jim to pěkně od ruky, když tu se najednou začnou škádlit a poté skoro hádat! Usmíří se nakonec? Zvládnou dokončit to, co začali?

Děti a kůra stromu

Hajaja vás zavede do tajemných hlubin mohutné lípy, která roste kousek od pískoviště na dětském hřišti. Jak už asi víte, jsou tam dvě děti, žáci 3. C. Filip a jeho spolužačka Lucie, kteří se rozhodli vyčistit zem od nepořádku.Sebrali spoustu nepořádku a teď přemýšlejí, jak jej dostat ven. Pomůže jim lípa? Jak děti obměkčí kůru?

Strom u pískoviště

Naposledy se vrátíme na dětské hřiště, kde se nachází velmi zvláštní pískoviště. Spolklo hračky, a dokonce i žáky 3. C., Lucii a Filipa. Ti se nyní konečně vracejí nahoru. Podařilo se jim hračky najít? Kdo bude mít radost z bábovičky a kdo z bagru?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio