Soumrak romantiků. Jsi úspěšný muž? A jaký jsi otec? Mladí muži hledají odpovědi na nesnadné otázky. Buřty, pivo a patriarchát u táboráku

24. září 2023

Potká se Stromolezec, Fotbalista a Bachař… to zní skoro jako začátek nějakého vtipu, že? Mladí muži sedí u ohně a každý z nich hledá odpovědi na nesnadné otázky dnešní doby: jsi úspěšný muž? A lze se vůbec takto ptát? Občas kolem projde Houbař se zálibou v trampingu a vše s ironickým nadhledem komentuje Mycelium, protože houby mají k lidem až překvapivě blízko nejen proto, že Češi jsou výborní houbaři.

Účinkují: Robert Mikluš, Miloslav König, Michal Bednář, Zdeněk Piškula, Pavel Neškudla, Václav Rašilov, Mark Kristián Hochman, Šimon Krupa, Jiří Valůšek
Dramaturgie: Marina Feltlová
Režie: Barbara Herz
Zvuk a sound design: Radim Dlesk
Hudba: Jakub Rataj
Premiéra: 24. 9. 2023

O čem mluví muži ve věku třiceti až čtyřiceti let, když se noří do hlubin svého nitra? O času neustále děleném mezi práci a rodinu? O slabosti, nebezpečí a hledání hranic smysluplné tvrdosti, která se ale možná kamsi ztratila? Nebo snad o romantických únicích z reality, chlastu a tichu s vlastními otci? Poslechněte si rozhlasové dokudrama vytvořené na základě osmi autentických nahrávek s muži ve věku 30–40 let. 

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související