Sommelier Ivo Dvořák. Která kombinace vína a jídla ho dokáže přenést do ráje?
Máte rádi víno? Zajímáte se o jeho druhy, barvy, chutě, vůně i o lidi, kteří ho vyrobili? Pak Vás potěší vyprávění prezidenta tuzemské Asociace sommelierů Iva Dvořáka. Jak se coby rodák z Vysočiny nachomýtl k této osudové vášni? Kde si nejvíc pochutnal na vodě? A která kombinace vína a pokrmu ho dokáže přenést do ráje?
Související
-
Jak poznat kvalitní víno od špatného? Mistrovský kurz sommeliéra Jakuba Přibyla
Bývá kvalitnější víno automaticky i dražší? Jak víno vhodně sladit s pokrmem? A proč je pro lepší porozumění vínu důležitější spíš paměť než například speciální talent?
-
Svařák je skvělá věc. Když se udělá ze skvělého vína a surovin, radí sommeliérka Klára Kollárová
„V zahraničí se ví málo o tom, že vedle piva tady máme i dobrá vína. Chtěli bychom, aby se turisté zajeli podívat v rámci pobytu i na Moravu,“ uvádí v Blízkých setkáních.
-
Host: Pavel Winter, sommelier a aquasommelier
Jak těžké je spárovat pokrmy a nápoje pro konkrétního hosta? Co všechno ovlivňuje, jestli host odchází z restaurace spokojený?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.