Simona Stašová: Déle jím, než vařím
Základní kuchařskou poučkou známé české herečky Simony Stašové je pochutnávat si na jídle déle, než kolik zabere jeho příprava. Jakmile je to totiž naopak, ztrácí chuť!
Není proto divu, že jejím nejoblíbenějším jídlem je jednoduchá italská klasika – Caprese.
Základem jsou rajčata a sýr mozzarella, vyrobený z kravského, případně buvolího mléka.
To vše – nebo málo – se pouze přelije panenským olivovým olejem a posype natrhanými lístky čerstvé bazalky. A není k tomu lepší přílohy, než je rozpečená bageta.
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser