Simona Stašová: Déle jím, než vařím

25. únor 2016

Základní kuchařskou poučkou známé české herečky Simony Stašové je pochutnávat si na jídle déle, než kolik zabere jeho příprava. Jakmile je to totiž naopak, ztrácí chuť!

Není proto divu, že jejím nejoblíbenějším jídlem je jednoduchá italská klasika – Caprese.

Základem jsou rajčata a sýr mozzarella, vyrobený z kravského, případně buvolího mléka.

To vše – nebo málo – se pouze přelije panenským olivovým olejem a posype natrhanými lístky čerstvé bazalky. A není k tomu lepší přílohy, než je rozpečená bageta.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.