Simona Stašová: Déle jím, než vařím
Základní kuchařskou poučkou známé české herečky Simony Stašové je pochutnávat si na jídle déle, než kolik zabere jeho příprava. Jakmile je to totiž naopak, ztrácí chuť!
Není proto divu, že jejím nejoblíbenějším jídlem je jednoduchá italská klasika – Caprese.
Základem jsou rajčata a sýr mozzarella, vyrobený z kravského, případně buvolího mléka.
To vše – nebo málo – se pouze přelije panenským olivovým olejem a posype natrhanými lístky čerstvé bazalky. A není k tomu lepší přílohy, než je rozpečená bageta.
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.