Simona Stašová: Déle jím, než vařím

25. únor 2016
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy 03189110.jpeg
0:00
/
0:00

Základní kuchařskou poučkou známé české herečky Simony Stašové je pochutnávat si na jídle déle, než kolik zabere jeho příprava. Jakmile je to totiž naopak, ztrácí chuť!

Není proto divu, že jejím nejoblíbenějším jídlem je jednoduchá italská klasika – Caprese.

Základem jsou rajčata a sýr mozzarella, vyrobený z kravského, případně buvolího mléka.

To vše – nebo málo – se pouze přelije panenským olivovým olejem a posype natrhanými lístky čerstvé bazalky. A není k tomu lepší přílohy, než je rozpečená bageta.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?