Silvestr na Dvojce? Radkin Honzák, Sherlock Holmes, Tlučhořovi i zakázaná scénka Oldřicha Nového

31. prosinec 2018

Na silvestra uslyšíte dosud neodvysílané unikáty z archivu anebo ty nejlepší přeřeky našich moderátorů.

Tomáš Voženílek

Silvestr na Dvojce vyjde vstříc přání mnoha posluchačů: bude to den naplněný oblíbenými i dosud nevysílanými scénkami se známými herci a baviči z rozhlasového archivu. Moderátor Tomáš Voženílek se navíc několik týdnů před koncem roku začal s poťouchlým úsměvem pídit po vysílacích prohřešcích a přeřecích svých kolegů.

Dopolední vysílání bude hlavně ve znamení česko-slovenských dvojic. Uslyšíte třeba, jak Julius Satinský „dělal Miroslavu Horníčkovi Fanču“, jak Bolek Polívka a Milan Markovič jezdili na koni nebo jak Tomáš Sláma s Marianem Labudou cestovali do Toronta.

Oldřich Nový o bigamii

Oldřich Nový-40.léta

Odpoledne uslyšíte dřív zakázanou scénku o bigamii s Vlastou Chramostovou a Oldřichem Novým nebo Darka Vostřela a Jiřího Šaška ve skeči k roku 1968. A večer poběží historky, které ani jindy pustit nešly.

Vstupte do nového roku přípitkem s Tlučhořovými a pozitivním pohledem na rok 2019, který nabídne v pořadu Jak to vidí... Radkin Honzák. Anebo s detektivkou mistra žánru A. C. Doyla, případně s nejlepší rozhlasovou dramatizací roku 2018 – tragikomedií Friedricha Dürrenmatta Návštěva staré dámy. Excelují v ní Blanka Bohdanová a František Němec.

Silvestrovské vysílání na Dvojce

 

Zábava

  • Fantom rozhlasu (premiéra bláznivé komedie) - pondělí 31. 12. ve 13:00
  • Hymna (skeč Miloše Knora) - pondělí 31. 12. v 18:40 
  • klasické i dosud nevysílané scénky, vyprávění a skeče oblíbených herců a bavičů - pondělí 31. 12. v průběhu celého vysílání

 

Drama

  • Friedrich Dürrenmatt: Návštěva staré dámy (nejlepší rozhlasová hra roku 2018) - úterý 1. 1. ve 20:00 

Zkuste letos Silvestra trochu jinak, jde to i bez televize. Poslouchejte v rádiu, na webu nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Spustit audio

Související