Seriál Filipa Renče Sanitka 2 již tento pátek

3. září 2013

Před kamerou i za kamerou stojí Filip renč už pěkných pár desetiletí.

Na televizní obrazovky přichází jeho očekávaný seriál Sanitka, který volně navazuje na díly ze 70. a 80. let. Česká televize ho uvede již tento týden.

Na co se můžeme těšit a v čem se bude lišit nová série od té původní, která měla premiéru zhruba před třiceti lety? „Je to pochopitelně natočené zcela jinak, jinou metodou, více dynamicky. Především se ale Sanitka bude lišit tím, že scénář psal jiný autor a režíroval jiný režisér.“ Dodává s úsměvem F. Renč.

Stejní ovšem zůstanou někteří herci a bude jich dobrá polovina, takže se prý můžeme těšit na staré známé tváře. Z dlouhého seznamu nových umělců, který prý obsahuje přes 170 položek, se na tvorbě seriálu podíleli např. Vašek Jiráček, Jana Kolesárová nebo Michal Dlouhý. Zapomenout bychom určitě neměli ani na Dagmar Havlovou, která obsadila jednu z hlavních rolí.

Filip Renč
U filmu začínal jako dětský herec, po absolvování gymnázia studoval katedru dokumentární tvorby na pražské FAMU. Během studií na sebe upozornil pozoruhodnými dokumenty (mj. hlavní ceny na festivalu světových filmových škol v Mnichově v letech 1987 a 1988 za snímky Zapadákov a Srdíčko) a s velkou odezvou se setkal i jeho celovečerní režijní debut Requiem pro panenku (mj. hlavní cena na festivalu Fórum v Bratislavě, ve své době nejnavštěvovanější český film).
zdroj: cfn.cz

Filip Renč a Marie Retková
Spustit audio