S mojí ženou mám hezký život. Bouřlivákem jsem ale zůstal, přiznává na prahu osmdesátky Ladislav Županič

26. květen 2022

„Na prahu osmdesátky máš strach, aby ses naučil text,“ žertuje herec a dabér, kterého neopouští humor, ani upřímný obdiv k ženám. Má za sebou dvě neúspěšná manželství a se svojí třetí ženou Hankou má prý teď hezký život. Čím v současnosti žije? V čem bylo tajemství ředitelování v Karlínském divadle? Jsou naplněné jeho herecké touhy? Proč rád vzpomíná na zájezd s My Fair Lady do Japonska? Poslechněte si.

Se svojí třetí ženou jsou spolu od roku 1975. „Je to hezký život. Nezpohodlněl jsem, přísahám, ale oceňuji klid a krytá záda. Nechtěl bych to měnit. Bouřlivákem jsem ale zůstal,“ přiznává s úsměvem.

„S první ženou Helenkou mám syna Ladislava. Byla to nádherná ženská a měla krásné nohy. Pak jsem se setkal s herečkou Janou Drbohlavovou. Strašně jsem se zamiloval. Ale jak to rychle přišlo… Nechci říct, že to rychle odešlo, ale byl to takový kvapík. Mám s ní syna Honzíka. Já jsem vlastně dopřál každému synovi ten přepych, že má jinou maminku,“ ujišťuje publikum v Radiocafé Vinohradská 12.

Ladislav Županič

Nesedí s rukama v klíně

Práce má pořád dost. „Teď jsem točil film se studenty z FAMU. Úžasní lidé, ale bylo to podle sokolského hesla: Ni zisk, ni slávu. Děláš to zadarmo. Byla to prima parta a zjistil jsem, že nejsem žádný prďola, protože mě brali mezi sebe.“

Ladislav Županič teď daboval také poslední film svého oblíbence Clinta Eastwooda, kterému už dlouhá léta propůjčuje hlas. „Hrál hlavní roli, snímek režíroval a to je mu 91! Je to krásné, jak jsme spolu zestárli. A je to hezké stárnout s takovou superstar,“ uzavírá herec.

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související