O pořadu RozHraní

Týdeník o rádiu napříč vlnami času a o lidech, kteří ho tvoří. Magazín věnovaný zajímavostem rozhlasové práce, jejímu zákulisí a historickým snímkům z archivu.

Roz(hlasové)Hraní je jediným pořadem svého druhu v českém éteru. Nejde v něm jen o faktografickou historii rozhlasového vysílání, ale také o příběhy osobností, které se do ní zapsaly. Nabízí jak rozhovory s tvůrci pořadů, tak ukázky z pozoruhodných snímků.

Především v něm ale najdete staré nahrávky jako celek. Většinou se v této podobě dostávají do éteru po mnoha desítkách let, kdy se z nich objevovaly při různých příležitostech vždy jen malé úryvky. Navíc často stále stejné.

RozHraní je připravováno s důslednou snahou o zachování tradičního a poctivého rozhlasového řemesla. Kultivovaný jazyk, tempo a výraz odpovídající odpočinkovému, večernímu času vysílání. Kvalitní zpracování reportážních záběrů. Erudovaná technická úprava archivních snímků.

Do týmu tvůrců pořadu se počítají i věrní posluchači, kteří mají rádi rozhlas, jeho historii a hlavně ocení a umí vychutnat specifikum rozhlasového „jazyka“.

Při poslouchání RozHraní můžete vzpomínat na dávnou rozhlasovou každodennost. Ale taky jen příjemně vybočit z běžného tónu současných médií.

Moderuje:
Tomáš Černý
Táňa Smržová

Historie:
RozHraní se vysílalo od ledna roku 2007 do 13. září 2014, kdy se pořad přejmenoval na Studio Retro. Původně šlo o hodinový magazín zajímavostí o rozhlase a lidech v něm. V únoru 2011 se přidaly dvouhodinové Poklady archivu.

Od května 2014 byly kvůli autorským právům audiozáznamy pořadu v iRadiu dostupné jen na jeden týden ve streamu. Od září 2014 se pořad RozHraní (resp. Studio Retro) přestal v iRadiu objevovat úplně.

Tento pořad se již nevysílá

Další pořady

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>

  • Ta naše písnička

    Tradiční česká lidovka a dechovka na vlnách rozhlasu.

  • Hobby magazín

    Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.

  • Příběhy z kalendáře

    Netradičně o významných osobnostech, objevech, stavbách a dějinných událostech. Nečekejte lekci z dějepisu, ale zábavný příběh, který chcete slyšet.