Reakce šéfredaktora J. Ostrého na ohlasy posluchačů

1. listopad 2011

Vážené posluchačky a vážení posluchači, zdravím Vás a děkuji za Vaše připomínky k rannímu vysílání ČRo 2. Za ty pochvalné, ale samozřejmě zejména za ty kritické. Změnou chceme přinést do ranního vysílání více informací spojených s dnem vysílání, tyto informace interpretovat tak, aby vysílání zaujalo větší posluchačské spektrum.

Z tohoto důvodu jsme zvolili dvojice. Jsme přesvědčeni, že přinášejí vysílání více energie. Vždy od pondělka do pátku se tedy budou střídat Jitka Lukešová s Martinem Gabrielem a Světla Magni s Jiřím Holoubkem. Sobotní rána budou beze změn, do nedělních chceme vrátit posluchačsky oblíbené osobnosti (Františka Novotného, Pavlínu Filipovskou, Rudolfa Křesťana a další).
Ranní soutěž směřujeme k našim dětským posluchačům. Jsme totiž jediná rozhlasová stanice v Česku se speciálním programem pro dětského posluchače.
Zároveň využíváme v ranním vysílání těch částí vysílání ČRo 2, které se (dle našeho názoru) povedly a byla by škoda se k nim nevrátit.
Vážené posluchačky a vážení posluchači, věřím, že nepříjemnosti provázející každou změnu rychle překonáme tak, aby Vám vysílání ČRo 2 přinášelo jen pozitivní pocity.

S úctou
Jaromír Ostrý
šéfredaktor ČRo 2

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.