Ranní Dvojka slaví! K druhým narozeninám vznikl netradiční videoklip

9. březen 2021

Dalibor Gondík se svým týmem už dva roky připravuje ranní vysílání na Dvojce. K dvouletému výročí společně natočili videoklip se speciálními hosty. 

Na natáčení hudby a klipu se v legendárním Studiu A Českého rozhlasu v pražském Karlíně podílelo mnoho významných hudebníků.

Posluchači se mohou těšit například na klavíristu Ondřeje Brouska, zpěvačku Dashu nebo jazzové muzikanty okolo Petra Kroutila. Podstatnou část hudby pak v rozhlasovém Studiu S1 na pražských Vinohradech nahráli členové Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

Premiéra ve čtvrtek 11. března

Premiéra videoklipu a jeho odvysílání v Ranní Dvojce se uskutečnila přesně v den druhých narozenin pořadu. 

Poslechněte si zábavnou Ranní Dvojku

Každý všední den po šesté ranní živě na Dvojce. V aplikaci mujRozhlas díky funkci timeshift můžete živý poslech posunout zpětně až o šest hodin. Hádanku Ranní špek najdete ZDE >

Už dva roky s Ranní Dvojkou

První vysílání Ranní Dvojky se uskutečnilo 11. března 2019. Každé všední ráno od 6:00 v něm baví posluchače Dalibor Gondík se svým týmem. Ten tvoří především editorka Regina Květoňová, rosnička Jakub Kaloč a produkční Eliška Švepešová. Start nového ranního vysílání před dvěma lety byl součástí změny programového schématu Českého rozhlasu Dvojka a rebrandingu stanice.

Tým Ranní Dvojky, který připravuje Ranní špek. Jakub Kaloč, Regina Květoňová, Dalibor Gondík, Eliška Švepešová

Ranní špek každé ráno v rádiu a na webu Dvojky 

Ranní Dvojka nyní patří k nejposlouchanějším pořadům Českého rozhlasu Dvojka. Posluchačsky nejoblíbenější jsou rubriky Ranní špek (6-6:30), Retro kousek (7:20), netradiční páteční Antisoutěž, kdy otázky rannímu týmu pokládají sami posluchači nebo Tři tečky na konci ranního bloku vysílání.

Vysílání můžete sledovat na kamerách

Jako každá ranní show má i ta na Dvojce svá specifika. Tím Dvojkovým je například to, že celý tým nevysílá ze studia, ale přímo z režie spolu se zvukaři. Vysílání tím získalo kompaktnější a vzájemně propojenější podobu. Mistři zvuku mají na oplátku netradiční možnost, oproti jiným blokům vysílání, vstupovat osobně přímo do vysílání.

Kempování s Ranní Dvojkou

Postupně v ranním vysílání vznikl sehraný tvůrčí tým, který doplňují i další oblíbení externí spolupracovníci: zpravodaj Českého rozhlasu v Budapešti a ikona rozhlasového vysílání Gregor Martin Papucsek, dlouholetý zahraniční zpravodaj České televize ve Francii Jan Šmíd, hudební publicista Honza Dědek, filmový kritik Vojtěch Rynda, mluvčí ČOI Jiří Fröhlich nebo knižní influencer Oldřich Suchý.

Ranní Dvojka v terénu

Dalibor Gondík se svým týmem vyráží i přímo za posluchači.

Živé vysílání Ranní Dvojky z Národní kavárny v Praze

Za dva roky existence stihli společně živě odvysílat Ranní Dvojku například z mezinárodního rozhlasového festivalu Prix Bohemia Radio v Olomouci, pražské Národní kavárny a Radiocafé Vinohradská 12 nebo v létě 2020 dva týdny z českých a moravských kempů.

Související