Radiodárek

5. leden 2015
Radiodárek

Nedělní hodinová zábavná talkshow.

Motto: "Dárek pro ty, kteří dokazují svým životem, že svět je dobré místo k pobytu."
Zábavná hodinka plná splněných přání a zajímavých osobností. Nechybí ani návštěva nejrůznějších míst České republiky, soutěž a hezké písničky.

Každý z nás má ve svém okolí krásné lidi, bez jejichž snažení by svět byl o něco trudnější, ale možná o nich nevíme. A právě proto se tým pořadu Radiodárek v čele s redaktorkou Helenou Dubničovou měsíc co měsíc vydává do nejrůznějších koutů Čech a Moravy, aby tyto vzácné lidi představil světu a způsobil pro změnu také trochu radosti jim samým.

Ale pěkně popořádku: Každému pořadu předchází dopis, telefonát, nebo zpráva od představitelů města, obce, občanského, či zájmového sdružení - nebo prostě od skupiny lidí, kteří ve svém okolí mají někoho, kdo naplňuje motto Radiodárku a koho mají rádi (A často to není člověk jediný!).

Pak už začíná hledání vhodného prostoru pro natáčení a hlavně oslovování populárních osobností, se kterými by se budoucí obdarovaný (či obdarovaní) rád setkal (nebo setkali). Vše vrcholí veřejnou nahrávkou na které se pod taktovkou moderátora často a rádi podílejí i všichni z okolí (jak z hlediště, tak na jevišti). I díky tomu se v pořadu Radiodárek můžeme nejen inspirovat tím, že: „Když se chce, vždycky něco dobrého dělat lze.“, ale také nahlédnout, jak a čím žijí lidé v nejrůznějších místech České republiky. (A toto poznání si pak ověřit v soutěžní otázce, která zazní na konci každého vysílání.)

Moderuje/Připravuje:
Helena Dubničová (autorka)

Historie:
První Radiodárek (pro učitele Františka Hromadníka ze Zruče nad Sázavou) byl odvysílaný 24. února 2002. Tehdy pořad spolu s Helenou Dubničovou připravovali moderátor Petr Novotný, režisérka Světla Lohonková a produkční Věra Macková. Do archivu iRadia se pořad začal vkládal po třech letetch, 27. února 2005. Poslední díl pořadu byl odvysílaný 28. 12. 2014.

Spustit audio