Proč Carmen? Tatínek byl milovník oper, vzpomíná herečka Carmen Mayerová

18. červen 2020

V šestnácti jsem mohla sníst před zkouškou i čtyři větrníky a ostatní herečky mi záviděly, vzpomíná Carmen Mayerová, která přišla do pořadu svojí dcery Terezy Kostkové.

Jak zavzpomínala, nepamatuje si, že by maminka chodila někdy do kavárny. „Ano, ale jako hodně mladičká. Já jsem přišla k divadlu, když mi bylo šestnáct. Poznala jsem tam svého prvního muže Maxmiliána Hornyše. Ale to jsem neměla čtyři děti,“ dodala Carmen Mayerová.

„Po tobě Terezko, jsem přibrala 25 kilo. Děti přišly do porodnice a vyděšeně říkaly, jestli budu takhle vypadat vždycky. I manžel (Petr Kostka) říká věci naplno, ale já jemu taky. Když začíná mít jiné rozměry, tak mu říkám: Ty máš ale pecínek (bříško).“

Kdybych měla bratra, jmenoval by se Rigoletto

Maminka Carmen Mayerové byla Španělka. Jaká je dnes její španělština? „Mluvím takovou kuchyňskou španělštinou. Ale můj muž se naučil dobře právě kvůli mé mamince. Jméno Carmen mi dal můj tatínek, milovník oper. Moje sestra je Aida. A kdyby se nám narodil bratr, tak by byl možná Rigoletto.“

Vadí jí stáří? Co jí udělá radost? Kdy se nejvíc bála o Terezu Kostkovou. Jak dopadla diskuze o její postavě v Jugoslávii?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související