Při křtu jsem orangutánkovi říkala brontosauřík! Omeletky Haliny Pawlowské

26. březen 2022

Koupit si psa je jediný zaručený způsob, jak získat lásku za peníze! Omeletky se tentokrát věnují domácím mazlíčkům. Zjistíte, že utéct dokáže i želva, můžete si splést psa a dokonce zaměnit opičku. Uslyšíte povídku Bořivoje Jandy Holubi. Dále povídku Haliny Pawlowské Mám ráda zvířata a chybět nebude recept na králičí stehýnka na černo.

Vždycky jsme měli nějaké zvíře. Želva Zuzanka mi utekla na Slapech. Našli ji na druhém ostrově za tři dny. Šílela jsem radostí, pak mi za další tři dny někdo přinesl další želvu. Stejně velkou. Tak jsem měla Zuzanky najednou dvě. Další prázdniny mi jedna - asi ta podvržená - zas utekla. A ta druhá Zuzanka s námi bydlela čtyřicet let.

Tatínek přivedl jiného psa

Měli jsme i jezevčíka Edu. Dali jsme ho dceři k narozeninám, když jí bylo pět. Eda byl štěně strčené do krabice s mašlí, a když jsme balíček otevřeli, tak hystericky vyskočil a kousl našeho ročního Petra přímo do nosu.

Po zhruba sedmi letech ho šel můj tatínek venčit. Chvíli si vybíral v zelenině papriky, pak přišel domů a v předsíni nebyl náš Eda, ale trpasličí pudl. Na dveře tloukla rozzuřená paní a za ní zoufale vyl přiškrcený Eda. „Zbláznil ses?!“ zařvali jsme na tatínka. „Proč jsi přivedl úplně cizího psa?!“ Tatínek trochu pohrdavě pokrčil rameny. „No proč,“ řekl podrážděně. „Taky tam byl uvázanej!“ a pak si šel v klidu očistit ty papriky…

Opičku jsem překřtila na brontosauříka

Jednou mě pozvali, abych ve Dvoře Králové pokřtila malou opičku. Orangutanovi byly tři měsíce a měl průjem. Držela jsem v ruce opici s plenkovými kalhotkami, její láhev s mlékem, svou skleničku šampusu a snímaly mne na živo rádio i televize. Připravila jsem si proslov a podařilo se mi ho říct, i když opičátko zoufale vztahovalo ruce ke své pečovatelce, a snažilo se mne zlikvidovat.

Čekala jsem větší odezvu, ale přítomní byli tak nějak strnulí. „To mě asi nepochopili,“ utěšovala jsem se. A syn řekl: „Ono taky bylo dost těžký tě pochopit, když jsi celou dobu místo orangutánek říkala brontosauřík!“

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

Spustit audio

Související