Předpremiéra první povídky Báječného léta ve dvou v Kavárně POTMĚ

22. červen 2022

Autentický zážitek v plně zatemněném prostoru s nevidomou obsluhou si letos vychutnáte hned v pěti městech. V Praze bude mobilní kavárna k dispozici na Náměstí Míru od 22. 6. do 3. 7. 2022.

Dvojka si pro všechny fanoušky dobré kávy a kvalitních audioknih připravila na středu 29. 6. od 16 hodin Poslechy POTMĚ. K výborné kávě v netradičním prostoru budou moci návštěvníci ochutnat ukázky povídek, které byly vyrobeny pro speciální projekty Českého rozhlasu Dvojka.

K poslechu budou připraveny ukázky z cyklu Zamilovaná dvojka, Strašidelné povídky a letošního projektu Báječné léto ve dvou. V předpremiéře si budou moci návštěvníci kavárny exkluzivně poslechnout první speciální povídku letošního letního cyklu Báječné léto ve dvou Aerovka cililink.

Pavla Horáková

Poslechu se osobně zúčastní i sama autorka Pavla Horáková, překladatelka, spisovatelka a držitelka ceny Magnesia Litera, se kterou proběhne po skončení povídky malá beseda.

Český rozhlas Dvojka – Poslechy POTMĚ

Program Dvojky v Kavárně POTMĚ

Místo: Kavárna POTMĚ, Náměstí Míru, Praha 2

Termín: středa 29. 6. 2022

Čas: 16:00–18:00

 

PROGRAM

16:00–16:30

Zamilovaná dvojka: Milenci nechrápou

Četba z románů Nikoly Tachecí Milenci nechrápou a Milostná píseň pro kočku.

 

17:00–17:30

Strašidelné povídky: Případ ukradeného spáče

Děsivá povídka Ondřeje Neffa posluchače zavede na hrad Houska, který je opředen tajemstvím. Autor se inspiroval přímo na místě sérií mrazivých pověstí.

 

18:00–18:30

Báječné léto ve dvou: Aerovka cililink – PŘEDPREMIÉRA

Předpremiéra první povídky speciálně vytvořené pro letošní letní cyklus Českého rozhlasu Dvojka Báječné léto ve dvou. Poslechu se osobně zúčastní i autorka povídky Pavla Horáková, překladatelka, spisovatelka a držitelka ceny Magnesia Litera. Po skončení beseda s autorkou.

 

Návštěvou Kavárny POTMĚ přispějete na pomoc těžce zrakově postiženým dětem i dospělým. Kromě toho si odnesete jako vzpomínku na čas strávený potmě i světluščí hrneček s logem.

Související

  • Romeo a Julie i Holmes a Watson. Je tu Báječné léto ve dvou

    Celoprázdninový projekt nabídne rozhlasové hry a četby o vztazích partnerských, přátelských, o dvojicích známých i překvapivých. A zakončí ho živá rozhlasová hra.

  • Zamilovaná dvojka

    Seriál dramatizovaných četeb z té nejkrasnější milostné i erotické literatury. Někdy je ale z dvojky i trojka.

  • Strašidelné povídky

    Unikátní kolekce děsivých povídek od předních českých autorů! Český rozhlas Dvojka přináší příběhy inspirované tajemnými místy České republiky.