Posledního kousne pes. Premiérové pohádky podle přísloví z Anglie, Francie, Japonska a dalších zemí

18. červen 2023

Lidé to tak dělali odnepaměti a snad ještě dál dělat budou: svoje nabyté poznání o světě shrnuli do krátké a výstižné průpovídky. Každý už tedy dnes ví, že „kdo šetří, má za tři“, že „žádný učený z nebe nespadl“ nebo že „není růže bez trní“. Mít po ruce chytré přísloví a znát jeho význam zkrátka není k zahození. Často se jím poví víc než dlouhým řečněním.

Účinkují: Andrea Elsnerová a Otakar Brousek ml.
Napsala: Hana Doskočilová
Dramaturgie: Renata Venclová
Režie: Vít Malota
Premiéra: 5. 6. 2023

Spisovatelka Hana Doskočilová kdysi tahle přísloví začala sbírat po celém světě a k těm, která se jí nejvíc líbila, napsala pohádkové příběhy plné moudrosti, laskavosti a vtipu.

Hned čtrnáct jsme jich vybrali pro Hajaju. Poslechněte si příběhy s kouzlem staré Anglie, Francie, Španělska, Portugalska, Japonska, Vietnamu, daleké Arábie, ale i z Rakouska nebo z Čech.

Další čtené pohádky na dobrou noc poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související