Pipi, dlouhá punčocha. Muzikálově laděná pohádka s Bárou Hrzánovou v roli Pipi

11. únor 2024

Pihy má jako zrnka pepře, vlasy jako papriku a nos jako bramboru. Její celé jméno zní Pipilota Citrónie Cimprlína Mucholapka Dlouhá punčocha, ale nikdo jí neřekne jinak než Pipi. Tuhle podivnou zrzavou holku, která si umí báječně vymýšlet a ještě líp hrát, známe mnozí z knihy Astrid Lindgrenové nebo z její filmové verze.

Pro rozhlas napsala: Jitka Škápíková
Účinkují: Barbora Hrzánová, Kryštof Hádek,Rozita Erbanová, Pavel Rímský, Milena Steinmasslová, Dana Batulková, Michal Pavlata, Svatopluk Schuller, Radek Holub, Václav Vydra, Jan Szymik
Napsala: Astrid Lindgrenová
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Překlad: Josef Vohryzek
Zvuk: Milan Křivohlavý
Hudba: Kryštof Marek
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: 2007

Pipi je živel, neřízená střela, která vlétne i k nám, a to prostřednictvím rozhlasové pohádky. Spolu s ní si můžeme hrát na píditele, pirátskou písní přemoci strašlivě silného siláka Adolfa anebo se vypravit na vzdálený ostrov, kde divošští Kure-kureduti kokosáky jedí s chutí. A bude toho mnohem víc.

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související