Pět kluků, kocour a velryba. Chytnou kluci kocoura Mňoura, nebo kocour uloví kluky?

18. srpen 2024

Hrát si na jako umí každé malé dítě. A pokud člověk dokáže spojit dohromady „jako velrybu“, „jako trpaslíka“ a „jako kocoura“, může z toho vzniknout kouzelná zahrada. Přesně taková, jakou ve své knížce Zahrada popsal a nakreslil v roce 1962 výtvarník, ilustrátor, scénárista a režisér Jiří Trnka.

Rozhlasová úprava: Jiří Horčička
Účinkují: Blanka Bohdanová, Jiřina Bohdalová, Viktor Preiss, Vladimír Brabec, Josef Dvořák, Miroslav Masopust, Jaroslav Drbohlav, Miroslav Středa, Pavel Trávníček, David Vejražka
Napsal: Jiří Trnka
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Karel Nedorost
Hudba: Leoš Kosek
Režie: Jiří Horčička
Natočeno: v roce 1982

Kocour, vládce zahrady, nedovolí nikomu, aby vlezl na jeho území. Kouzelná, začarovaná zahrada za tajemnou brankou ale přitahuje kluky, kteří by nejraději vůbec nešli do školy.
Chytnou kluci kocoura Mňoura, nebo kocour uloví kluky? Prozradí trpaslík, jaké tajemství zahrada skrývá? A projdou kluci zkouškou u velryby?

Trnkova legendární Zahrada učarovala nejednomu čtenáři a také mnoha divadelním i filmovým tvůrcům. V rozhlase si s tímto vděčným námětem pohráli Blanka Bohdanová, Jiřina Bohdalová, Viktor Preiss, Josef Dvořák a další herci.

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související