Ondřej Sekora: Ferda Mravenec. Pohádky na dobrou noc čte Josef Dvořák

24. duben 2022

Poslechněte si veselé příhody černého mravence s neodmyslitelným červenobílým puntíkovaným šátkem na krku.

Připravila: Eva Linková
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Režie: Miroslav Šváb
Natočeno: 1987

1. díl

Ferda Mravenec by se před deštěm rád schoval do hlemýždího domečku, ale pan domácí ho do své ulity nepustí. A tak se Ferda rozhodl, že si z hlemýždě udělá koníka a zapřáhne za něj svůj kočár.

2. díl

Ferda umí nejen žertovat, ale dokáže taky ledacos opravit. Panu Cvrčkovi například polámanou anténu, aby mu krásně hrálo rádio.

3. díl

Ferda Mravenec se zakoukal do Berušky. Aby jí udělal radost, rozhodl se pro ni chytit lučního koníka. Při lovu s lasem mu bude pomáhat jeho kamarád brouk Pytlík, co všechno umí a všechno zná, ale vždycky to tak trochu pomotá.

4. díl

Paní ploštice Růměnice má plno plničko dětí. A Ferda pro ně umí udělat zábavní park. To bude legrace!

5. díl

Slečna Beruška se na Ferdu rozhněvala. A ze zlosti pověděla, že to byl Ferda, kdo si z žertu zapřáhl hlemýždě do kočáru. A Ferdu teď čeká velký soud.

6. díl

Ferdovi byl vyměřen velký trest: dostane pětadvacet ran důkladnou rákoskou. Jenže to by nebyl Ferda, kdyby neměl kamarády, kteří mu z té šlamastyky rádi pomůžou. 

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.