O sportovním duchu. František Filipovský a Josef Abrhám v humorném příběhu s písničkami

30. červenec 2023

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se! Takové je základní poselství pohádky, která vznikla v roce 1980. S Františkem Filipovským coby staříčkem a s Josefem Abrhámem v roli ducha jménem Buďfit nahlédneme do jednoho „ledového království“, kde odjakživa vládne jen sportovní duch. Kluci na ledě střílejí branky, jako když bičem mrská, a i rozhlasoví reportéři tam mají své důležité místo.

Účinkují: František Filipovský, Andrej Hryc, František Hanus, Sylva Sequensová, Zdeněk Žák, Josef Abrhám, Jaroslav Kepka, Petr Pospíchal, Jan Faltýnek, Inka Šecová, Vladimír Bičík, Ferdinand Krůta, Jan Kotva, Dagmar Weinlichová, Jindra Kvardová, Eva Žižková, Luboš Hloušek, Ladislav Kovařík, Artur Šviha
Napsala: Alena Riegerová
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Miroslava Rychlá
Hudba: Zdeněk Kalhous
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1980

V jednom „ledovém království“ odjakživa vládne jen sportovní duch. Kluci na ledě střílejí branky, jako když bičem mrská, a i rozhlasoví reportéři tam mají své důležité místo. Právě komentují zápas mužstva SK Bivoj Praha s TJ Ctirad Brno, v němž září skvělý útočník Slávek Pukrle.

Touží po něm princezna Dulinka, která ale bohužel neoplývá velkými sportovními výkony. Není divu, že je smutná. Pokud nedosáhne nějakého sportovního rekordu, Slávek o ni nebude mít zájem. Jejich vztahu teď může pomoci jen duch jménem Buďfit, který se skrývá v zázračné limonádě kouzelného staříčka.

Další hry a četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio

Související