Helena Sýkorová: Kouzelný amarant. Věřte tomu, nebo ne, ale pohádky najdete i pod pokličkou hrnce!

16. červenec 2023

Vydejte se ve vyprávění do zámecké kuchyně, kde kraluje kuchařka Mařka, která tvrdí, že co není k jídlu, to do kuchyně nepatří. Ale co rostlina, které se říká amarant?

Účinkují: Naďa Konvalinková, Jiří Holý, Jan Vlasák, Antonie Hegerlíková, Věra Kubánková, Oldřich Vlach, Martin Sobotka, Karel Weinlich a František Němec
Napsala: Helena Sýkorová
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1995

Kde se potkávají pohádky? Na zámku obrostlém šípky nebo v perníkové chaloupce na kraji lesa? Věřte tomu, nebo ne, ale pohádky najdeme třeba i pod pokličkou hrnce!

Kuchařka Mařka je hádává dívka, před kterou všichni muži utíkají jako před strašákem do zelí. Kuchařské umění jí však rozhodně nechybí! Jak ta naježená holka dokáže vykouzlit takové dobroty? Podle zahradníka Kořínka dodává prý amarant jídlům báječnou chuť a žádná hospodyňka se bez něho neobejde. Jaké má vlastnosti?

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.