Nová vánoční pohádka, dokument o Karlu Čapkovi nebo hudební speciály. Vybíráme pro vás ze svátečního programu Dvojky

Dvojka bude jako každý rok vysílat o Vánocích a na Silvestra ve speciálním schématu. Připravena je mimo jiné řada pohádek, které k Vánocům neodmyslitelně patří. Posluchači se mohou těšit např. na premiérovou pohádku Drak z Čertí skály, pohádky O princi Malíčkovi, Pán vod na Sněžníku či Pohádková ordinace doktora Balíčka.

Na Štědrý den bude literárně-dramatická tvorba doplněna o rozhlasovou hru Petra Chudožilova Tenkrát o Vánocích, na Boží hod nabídneme mimo jiné rozhlasové zpracování Malého prince Antoina de Saint Exupéryho.

Vánoční epizoda programové řady Úžasné životy bude věnována Vladimíru Dlouhému, silvestrovská pak Vladimíru Menšíkovi. Vzpomínat budeme také na osobnost Karla Čapka, a to hned ve dvou pořadech, které připravuje Ondřej Kepka – Svět Karla Čapka na Dvojce odvysíláme 25. prosince, Vánoce u Karla Čapka pak o den později.

Štědrovečerní koncert a sváteční dokuseriál

Václav Neckář ve hře Čekání na slávu divadla Rokoko (1967)

O hudební složku se postará také štědrovečerní Česko-slovenský koncert, který se již stal pro toto období tradicí. Nabídneme dokumenty o významných hudebních osobnostech, jakými je Václav Neckář nebo byl Karel Svoboda. Speciální vánoční či silvestrovské vydání budou mít i pořady Klub Evergreen a Muzikál expres. A připomeneme si také to nejlepší z pořadu Dvojka u piana.

Na advent a vánoční období nezapomene ani dokumentární tvorba. Do vysílání nasazujeme premiérový čtyřdílný dokument věnovaný tomu, jak svátky slaví nejen klasická česká rodina, ale také např. vietnamská komunita.

Silvestrovské ráno nebo speciální Tobogan

V silvestrovském Toboganu vystoupí Mirek Vaňura a další tváře Dvojky

Silvestrovské ráno bude patřit týmu Ranní Dvojky, odpoledne pak speciálnímu dvouhodinovému vydání pořadu Tobogan, tentokrát z divadla Kalich. Chybět nebude ani slavnostní Noční proud, který posluchače provede silvestrovskou nocí až do roku 2024.

Na Nový rok se kromě skvělé rozhlasové hry Pan Halpern a pan Johnson mohou posluchači těšit třeba na Novoroční rozprávění s Alfredem Strejčkem nebo záznam koncertu Michael Prostějovský Superstar k životnímu výročí známého českého textaře a libretisty.

To nejlepší z vánočního a silvestrovského programu Dvojky

Stránky

Děkujeme, že jste celý rok poslouchali