Kriminálka speciál – setkání s fanoušky

Potkejte se naživo s tvůrci pořadu a legendami novodobé kriminalistiky. Nejúspěšnější podcast Českého rozhlasu Dvojka, který již překonal hranici 20 milionů stažení, vyráží za svými fanoušky a fanynkami. Nahlédněte do zákulisí známých policejních případů spolu s Mirkem Vaňurou a kriminalisty, kteří případy vyšetřovali. Na brněnské besedě se budeme věnovat významným jihomoravským případům Kevin Dahlgren, Komárovská bestie nebo Přepadení kurzovních vozů.

Kde se s námi můžete potkat naživo?

Praha: Svět knihy | 24. května 12:00-13:15 | vstup zdarma v rámci knižního veletrhu

Brno: Semilasso | 6. června 19:00-20:30 | brzy v předprodeji

Plzeň | připravujeme

Olomouc | připravujeme

Kriminálka na pražském Světě knihy

Na knižní veletrh Svět knihy přijde v pátek 24.5. pražská kriminalistická legenda Jan Štoček. S Mirkem Vaňurou bude mimo jiné mluvit o rozhlasové Kriminálce i o Kriminálce knižní, kde měl Jan Štoček hned několik případů.

Kriminálka v Brně

Beseda s kriminalisty, kriminalistkami a státní zástupkyní se zaměří na tři známé brněnské kauzy:

Kevin Dahlgren

Čtěte také

Americký občan, který v roce 2013 v Brně vyvraždil čtyřčlennou rodinu a hned po vraždách utekl do Rakouska a pak letadlem do USA. Státní zástupkyni a brněnské kriminálce se podařilo nemožné - ve složitém právním procesu dokázali, že poprvé v historii Spojené státy vydaly svého občana podezřelého z vraždy do zahraničí. Tento případ zahýbal celým Českem. Přestože se Dahlgren po zadržení odmítal přiznat a vymlouval se na psychické potíže, zavraždil spokojený manželský pár a jejich dva dospívající syny nejspíš jen proto, že jim záviděl šťastnou rodinu.

Komárovská bestie

Čtěte také

Čtyřicetiletý muž v Brně-Komárově brutálně zavraždil mladíka, kterého potom spálil. Jeho dívku mučil, týral a opakovaně znásilňoval. Ta si zachránila život útěkem. Seznámili se v restauraci, když mladý pár jen projížděl Brnem a neměl kde spát. Muž jim nabídl, že mohou přespat u něho.

Přepadení kurzovních vozů

Jde o dva významné případy loupežných přepadení na Moravě. Prvním je loupež z roku 2003. Přepadení vozu bezpečnostní agentury s desítkami milionů korun. Řidič zmizel ze světa a podezření zpočátku padlo na něj, brněnská kriminálka ale brzy zjistila, že ho zavraždili kumpáni z agentury.

V druhém případě byl v roce 2006 u Slavkova přepaden vůz bezpečnostní agentury, ze kterého zmizelo 77 milionů korun. Vyšetřování trvalo téměř deset let, protože lupiči dobře znali práci policie. Nakonec se ve spolupráci s ÚOOZ podařilo rozkrýt nebezpečný gang zločinců z celé republiky.

Na Dvojce právě vysíláme premiérovou 5. řadu. Poslouchejte v rádiu, zpětně na dvojka.rozhlas.cz nebo jako podcast v aplikaci mujRozhlas.

Upozornění: V podcastu Kriminálka se vyskytují násilné motivy a scény a svým charakterem a zpracováním není vhodný pro děti nebo citlivé osoby.

Jsem Mirek Vaňura a společně s předními českými vyšetřovateli vás vezmu přímo na místa činu. Uslyšíte nejen nové rozhovory, ale i záznamy policejních rekonstrukcí.

Trojnásobný vrah z východních Čech, který vždy vraždil pro peníze. Kolínský gang a divoká 90. léta. Dodávka jako vražedná zbraň a vyšetřování středočeských kriminalistů. Anebo Lesní vrah, který před dráhou zločinu vyhrál stovky tisíc v soutěži Chcete být milionářem...

Pořad připravují

Další pořady

  • eRko

    Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.

  • Omeletky

    Víkendová popolední show s Halinou Pawlowskou. Pořad, který chutná.

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.

  • Koktejl

    Kdo si občas rád nesedne s někým, s kým si dobře popovídá? Přesně to lze zažít v Koktejlu.