O pořadu Úžasné životy

Výrazné české osobnosti vzpomínají na lidi, kteří je svým dílem a životem inspirovali.

Každého někdo v životě ovlivnil. Každý má svůj idol, člověka, který inspiruje, ovlivňuje, poznamená. Cyklus Úžasné životy by měl nebo snad mohl, nalézt souvislosti. Mezi lidmi, jejich jednáním, inspirací, ovlivněním.

Všichni žijeme mezi všemi. Všichni všechny nějak formují. Ale jen někteří nás formují tak, že si uvědomíme, pamatujeme a z tohoto ovlivnění můžeme čerpat. A vlastně to nemusí být jenom v dobrém.

Kdo a jak ovlivnil, inspiroval koho v našem cyklu? Budeme se ptát formou krátkých dokumentárních tvarů různých osobností z různých oborů na ten jejich „idol“. Na ty momenty, které se nezapomínají, které mají vliv na další rozhodování, směřování, na další vývoj toho kterého člověka. Je tak dobrý v tom, co dělá i díky tomu který inspiroval? Možná. A pokud ano proč.

Pořad připravují

Další pořady

  • Toulky českou minulostí

    Poutavé vyprávění o české historii a jejích nesmazatelných stopách v krajině.

  • eRko

    Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.

  • Sobotní Dobré ráno

    Ranní budíček s hosty.

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>