O pořadu Dvorana Mirka Černého

Hudební pořad z historie i současnosti české country, folku a trampské písně.

Mozaika historických a současných nahrávek české country, folku a trampské písně. Dokonale propojená optimální kombinací informací o jejich vzniku i jejich interpretech, navíc doplněná postřehy o okolnostech, za nichž vznikly a vstoupily mezi výrazné dokumenty stylu.

Pravidelnou součástí jsou rovněž unikátní živé nahrávky z dlouhé historie dnes už legendárního festivalu Porta z časů jeho vzniku v roce 1967. Nebo cesty za hvězdami naší populární hudby při jejich výletech do světa country.

Uslyšíte i letmé reminiscence slavných světových vokálních skupin vycházejících z lidových tradic „barber shop harmonies“, které byly zejména na počátku (Rangers, Spirituál kvintet) dominantní inspirací naší domácí scény country.

Rozsáhlost a pestrost stylového i interpretačního záběru, spojená s profesionalitou autora zaručují vysokou atraktivitu pro všechny věkové kategorie posluchačů. 

Tento pořad se již nevysílá

Pořad připravují

Další pořady

  • Návštěva

    Zajímavá osobnost je hostem hradeckého rozhlasu každý čtvrtek v podvečer.

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.

  • Byl jednou jeden rok

    Cesta časem a vašimi vzpomínkami.

  • Osudové ženy

    Populárně-naučný seriál připomíná výjimečné ženy našich zemí v dobových souvislostech a kontextu jejich života nebo tvorby. Součástí každého pořadu jsou i dobové zvuky.