O pořadu Muzikál expres

Hudebně publicistický pořad o muzikálech od newyorské Broadwaye až po londýnský West End.

Muzikál expres se věnuje divadelnímu i filmovému muzikálu v domácím i celosvětovém rozsahu. Vedle zasvěceného pohledu na historii a současnost tohoto druhu showbyznysu nabízí posluchačům i zábavu a množství autentických nahrávek.

Muzikál expres tedy na jedné straně mapuje historii filmu minulého i současného století a na straně druhé nabízí exkluzivně na rozhlasových vlnách nejnovější aktuální informace z celého světa.

I když je především určen příznivcům muzikálu, má mnoho posluchačů, kteří divadlo pravidelně nenavštěvují. Je naplněn informacemi a skvostnými melodiemi, kterými rozhodně nepohrdnou. Na druhé straně pořad pravidelně poslouchá i řada lidí, kteří mají hudební divadlo jako své zaměstnání.

Historie:
Pořad o muzikálu s názvem Starlight Express byl zařazený do vysílání Československého rozhlasu na základě nabídky Michaela Prostějovského na jaře roku 1990. Zprvu byl vysílaný jako měsíčník na stanici Radiožurnál, pak na Dvojce.

Byl přejmenován na Muzikál expres a od té doby se vysílá nepřetržitě každý týden. Od roku 1990 šlo o pořad, který byl vázán výhradně na jednoho autora a moderátora. Záznamy do Archivu pořadů nevkládáme.

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
ne 19:00; repríza pá 21:00Dvojka

Poslední záznamy

Pořad připravují

Další pořady