O pořadu Noční proud

Nejstarší živě vysílaná rozhlasová diskotéka v éteru u nás, která staví na osobnostech moderátorů. Hudebně-publicistický živě vysílaný pořad.

Noční proud je žánrově živý. Jeho hudební náplň se neřídí naprogramovaným schématem. Můžete v něm tak slyšet i hudbu, která se z běžného denního vysílání vesměs neozývá. Záleží jen na hudebním záběru moderátora.

Vždy vás čeká elegantní pop, rock, folk i blues. A pokaždé v „neagresivní“ verzi pro všechny bez výraznějšího věkového omezení (z ohlasů víme, že nejvíc posluchačů je středního věku). Nevyhýbá se ani atraktivním hostům nebo soutěžím o CD, vstupenky na koncerty či divadelní představení.

Od roku 2008 se pravidelně udělují výroční ceny Legenda Nočního proudu, a to v sedmi kategoriích: zpěvačka, zpěvák, skupina, objev, hudební událost roku, Legenda in memoriam a zvláštní cena. Vždy v přímém přenosu z pražského Paláce Žofín.

Připravují:
Zdeněk Vrba
Martin Hrdinka
Robin Šalamon
Miloš Skalka
Ilja Kučera ml.
Jitka Benešová
Martin Jonák (dramaturg)

Historie pořadu:
Původní námět z 80. let se inspiroval rozhlasovým vysíláním z pirátských lodí poloviny 60. let typu Caroline či Veronica. Nebo i programem legendárního Radia Luxembourg. Představoval revoluční novum. Do té doby se totiž hudební pořady předtáčely.

Premiéru měl 2. října 1989 na stanici Hvězda (dnes Radiožurnál). Po proměně Radiožurnálu ve zpravodajskou stanici Noční proud zakotvil na Regině. V pondělí 2. listopadu 2015 přešel Noční proud na Dvojku.

Záznamy pořadu najdete ještě měsíc po odvysílání v Celodenních záznamech.

Pořad připravují

Další pořady

  • Desky, pásky, vzpomínky

    Písničky, které provázely život slavných muzikantů. Vyprávění hudební osobnosti o svém životě, inspiraci, rodině i přátelích, spoluhráčích a dalších zajímavostech.

  • Kulatá muzika

    Desky, které stojí za to poslouchat...

  • Rozpravy Milana Heina

    Zábavný pořad s ukázkami rozhlasových inscenací a písněmi – veřejná nahrávka z Divadla Ungelt.

  • Dvojka u piana

    Hudební pořad Dvojky s Jiřím Holoubkem a jeho hosty.