Nicka Cartera ve filmu Adéla ještě nevečeřela měl hrát Robert Redford, vzpomíná Naďa Konvalinková

23. květen 2017

Naďa Konvalinková je známá svým optimismem. Má ho pořád a rozdává ho i kolem sebe. A vesele vzpomíná i na natáčení legendárního snímku Adéla ještě nevečeřela.

Roli naivky Květušky vyhrála v konkurzu. “Na Nicka Cartera se taky dělal konkurz a Lipský s Brdečkou dokonce poslali scénář Robertu Redfordovi. Odpověděl jim, že se mu scénář velmi líbí, ale že má čas až za pět let. A taky bychom pravděpodobně neměli na jeho honorář. Takže to nakonec hrál Míša Dočolomanský,“ směje se dnes.

Jen nezpívat!

Hrála pak i v pohádce Honza málem králem s Jiřím Kornem. „On pak přišel za mnou s tím, jestli bych s ním nenatočila písničku. Řekla jsem mu, že jsem na DAMU procházela s trojkami ze zpěvu. Ale uklidnil mě slovy: To nevadí, tam budeš jenom mluvit.“ Tak vnikla známá písnička Ano, maestro.

Patronát

Další její životní rolí je patronát Nadačního fondu Rozum a cit. „Pomáhá pěstounským rodinám a dětem vlastně zachraňuje dětství.“ Letos slavila nadace 20. výročí a vyhlásila mezi dětmi soutěž, aby napsali, co pro ně znamená rodina. „Proplakala jsem několik večerů, než jsem je přečetla. Všechny ty práce byly nádherné.“

Jak dodává herečka: největší síla ve vesmíru je láska. „Kdyby naše myšlení bylo láskyplné, tak se neděje to, co se děje.“ Podle její životní filozofie bychom se neměli trápit minulostí a bát se budoucnosti. „Máme žít teď, v tomto okamžiku a to, co přijde, bychom měli vidět optimisticky. Když si tam pošleme tu radost, lásku a chuť pomáhat, tak si myslím, že bude lépe.“

autoři: eh , Pavel Soukup
Spustit audio