Neviditelná princezna. Hvězdně obsazená pohádka s rytířem, loupežníky a lahvičkou elixíru

8. listopad 2020

Hvězdně obsazená pohádka, která začíná tam, kde jiné obvykle končí. Hrají Sedláčková-Oltová, Batulková, Steinmasslová, Vydra... Poslouchejte do neděle 15. listopadu.

Účinkují: Václav Rašilov, Klára Sedláčková-Oltová, Hanuš Bor, Dana Batulková, Zdeněk Žák, Jana Stryková, Milena Steinmasslová, Václav Vydra, Michal Zelenka, Zdeněk Hruška, Zdeněk Dolanský, Viktor Kuzník, Stanislav Lehký, Lubor Šplíchal, Jiří Knot, Josef Kaňka, Eva Přibylová, Tomáš Pergl, Jiří Köhler, Radka Tučková a Jana Knappová
Napsal: Petr Hudský
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Milan Křivohlavý
Hudba: Kryštof Marek
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: 2019
Produkce: Dana Reichová a Eva Vovesná

Příběh začíná tam, kde jiné pohádky obvykle končí – plánovanou svatbou spokojeného mladého páru. V rytířském turnaji zvítězil rytíř Mikuláš, kterého má princezna Markéta ráda. Nic tedy nebrání sňatku. Jen shodou nešťastných náhod je ale princezna během svatebních příprav unesena bandou loupežníků.

Při záchraně princezny použije rytíř Mikuláš elixír neviditelnosti, který mu prodal potulný kramář. Všechno by bylo v nejlepším pořádku, kdyby se nenapila i princezna. Kouzlo nápoje má jasné pravidlo: jedna kapka = jeden den neviditelnosti. Princezna ale vypila celý obsah lahvičky a Mikuláš vypočítal, že neviditelná bude 40 let...

Rytíř Mikuláš se vydá najít potulného kramáře a získat od něj protielixír. Ví sice, kam kramář mířil, ale brzy se ukáže, že záchrana bude složitější. Díky statečnosti mladého páru se nakonec podaří zachránit víc než jen budoucnost princezny.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související