Nemám divoký pnutí sdělovat něco písní, přiznává Matěj Ruppert

22. duben 2020

„Letos slavíme 20 let a chtěli bychom udělat desátou desku,“ doufá Matěj Ruppert, frontman skupiny Monkey Business.

Sousta umělců teď využívá čas k psaní. „Roman Holý je workoholik v tom nejlepším slova smyslu. Měli jsme 12 písniček a poslal mi dalších pět. Pavel Mrázek už k některým napsal texty,“ popsal v Blízkých setkáních vývoj alba.

„Já bohužel neumím skládat hudbu. Pokouším se s domácím studiem něco vytvářet, ale jsou to spíš krůčky.“ Na rozdíl od zpěvačky Tanji Graves se na sólovou dráhu ale nechystá. „Občas někde sám zpívám jako host, ale pro mě jsou Monkey Business ta hlavní věc.“

Na sólovou dráhu nepomýšlím

„Nedokážu si představit, že bych byl bez nich. Navíc si myslím, že člověk na sólové dráze by měl dělat tuplem svoje písničky a měla by to být jeho osobní výpověď. A já nemám problém převzít nápad na text a vzít ho za vlastní. Nemám divoký pnutí sdělovat něco písní.“

„Jsem týmovej hráč, byť jsem exhibicionista a jsem rád středem pozornosti,“ prohlásil zpěvák v rozhovoru s Adélou Gondíkovou.

Je trémista? Užívá si rodinné štěstí? Je hodným rodičem? Kdo ho jako první pozval k natáčení filmu? Považuje se za herce? Jak se dostal k moderování?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související