„Nejlepší místo v Řecku? Ve stínu!“ Martha a Tena Elefteriadu u Jana Čenského

5. leden 2020

Martha a Tena Elefteriadu slaví na jevišti 50 společných let. „My si takových kulatin nevšímáme, pořád pracujeme, dotočily jsme desku s řeckými písničkami,“ říká Martha.

„Zpívaly jsme v Brně jako amatérky a tam si nás všimli bratři, kteří měli svoji skupinu. Pozvali si k tomu Aleše Sigmunda ze skupiny Vulkán. Ten si nás poslechl a řekl: Holky, vy nejste na sborečky, vy jste sólistky. A zlanařil nás do své skupiny,“ přiblížila společné začátky Martha Elefteriadu.

Martha točí cestopisy o Řecku

Martha a Tena Elefteriadu ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice

Obě sestry propagují v Česku řeckou kulturu. Martha natáčí pro televizi i cestopisné pořady Postřehy odjinud. „Všechny jsem je viděla a je to hezké,“ říká Tena, která byla v Řecku před půl rokem.

„Byli jsme na Krétě, ale bylo tam šílené vedro. Já vylézám až o půlnoci.“ Jak dodává Martha, Češi si myslí, že Řekové jsou na teplo zvyklí, ale oni trpí. „Když se ptali Teny, které je nejhezčí místo v Řecku, řekla: Ve stínu.“

Martha a Tena ukázaly, že se výborně znají. Martha správně tipovala, že má Tena ráda kytaru, české zpěváky příliš neposlouchá, má ráda řecká jídla a medovou metaxu. Tena prozradila, že si ráda přečte knížky o mafii. O co se typu mužů týká, nesmí to být despotický blbec.

Proč nosí Martha na krku přívěsek ve tvaru ostrova Karpatos? Jak se vaří řecká slepičí polévka?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související