Nejen o Radiu Junior s Magdalenou Reifovou

6. prosinec 2013

Pro Magdalenu Reifovou se stalo profesním osudem vysílání pro děti. Možná to ovlivnilo i to, že patřila svého času mezi dětské herecké hvězdy a v 70. letech účinkovala v mnoha filmových i televizních snímcích.

Děti ji znají z oblíbené televizní „Kouzelné školky“ a z celé řady představení pro malé diváky. Úspěšná je rovněž v dabingu a na divadelních prknech. Pěvecký talent prokázala ve hře „Hello, Dolly“ v Hudebním Divadla v Karlíně, na kontě má několik desek s hudbou Zuzany Navarové a texty Jana Vodňanského.
Nově spolupracuje také s Radiem Junior.

Jaké to je pracovat s dětmi a především pro děti v rozhlase? Na tuto otázku dovede zkušená herečka a M. Reifová odpověď s lehkostí, i když práce to pro ní není stále snadná: „Už je to skoro 50 let co jsem se prvně dostala do vysílání, ale čím je člověk starší, tím má větší trému.“ Ta prý v jejím případě pramení ze stále vzrůstající zodpovědnosti a zkušeností, které v průběhu života načerpala.

Veselé melodie Rádia Junior

Co, a nebo kdo, může děti táhnout k rozhlasu a kolik dětí poslouchá večerní vysílání na Dvojce? „Přestože na stanici působím teprve krátce, byla jsem překvapena, kolik dětí relaci Rádio Junior poslouchá. Sama si ji naladím klidně i odpoledne, protože tam hrají krásné a především veselé písničky.“ M. Reifová prý rozhlas doslova miluje a nejen o víkendu s ním vstává, a to už od dětských let.

Stanislava Lekešová a Magdalena Reifová

Byla dětskou filmovou hvězdou, přestože o tom nerada hovoří. V pětadvaceti letech ovšem odložila divadlo a dala si „delší“, mateřskou dovolenou: „Příliš se mě nikdo v té době neptal, jestli děti chci nebo ne, ale nakonec jsem se rozhodla, že je budu mít ráda a že je vychovám. Teď každopádně nelituji, protože jsou věci, které jsou nenahraditelné. I když se neodpouští.“

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.