Na větvi s Halinou. Hosty talkshow Haliny Pawlowské jsou Anna Julie Slováčková a Jan Dědek

17. září 2023

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů Na větvi s Halinou. Tentokrát Halina přivítala zpěvačku Annu Julii Slováčkovou a novináře Jana Dědka.

Zpěvačka a herečka Anna Julie Slováčková vyrůstala v umělecké rodině a vystudovala uměleckou konzervatoř obor populární zpěv. Již ve třech letech nadabovala několik úspěšných CD Krtečka s Markem Ebenem. Jako dítě moderovala televizní pořad KIWI Junior a od svých 16 let vystupuje jak v pražských muzikálech, tak jako sólová zpěvačka.

Čtěte také

Její první divadelní zkušenost byla v divadle Na Rejdišti na studentském představení Swingujeme rejdíme. První hlavní roli získala v muzikálu Sněhová královna v divadle Hybernia, Další ženské role v tomto divadle si zahrála v muzikálu IAGO (Desdemona), Alenka v kraji zázraků (Alenka), Kapka medu pro Verunku (Verunka), Královna Kapeska (Verunka), Doktor Ox (Cordelia), dále účinkuje v divadle Kalich v muzikálu Krysař (Rózi) a několika hrách divadla Semafor.

Stala se účastnicí druhé řady Tvoje tvář má známý hlas. V seriálech jste jí mohli vidět na TV Prima v Ohnivém kuřeti, na TV NOVA jí můžete vidět v úspěšném seriálu Ordinace v Růžové zahradě a na hudební televizi ÓČKO v Mixxxer Show.

V osobní hudební kariéře se zúčastnila celostátního turné s hudebním tělesem Moravia Brass Band, jako sólová zpěvačka po boku Milana Peroutky. Také jí můžete vidět a slyšet v Big Bandu Felixe Slováčka jako sólovou zpěvačku. V roce 2015 založila kapelu, která nyní vystupuje pod jejím jménem. V únoru roku 2021 vydala své debutové CD s názvem “AURA”.

Novinář a hudební publicista Jan „Honza“ Dědek vystudoval SPŠ stavební a v roce 1992 se stal redaktorem v časopise Rock & Pop. Činný zde byl až do roku 1997. V té době zároveň přispíval i do dalších periodik jako byly hudební časopis UNI, časopisy Audio-video Revue, Stereo & Video, Xantypa a deník Večerník Praha.

Čtěte také

Po ukončení svého působení v časopise Rock & Pop publikoval své články jednak v celostátních denících Mladá fronta DNES a Lidové noviny, ale také v časopisech Mladý svět, Elle a Premiere a dále pak i na internetovém portálu Novinky.cz. V letech 2000-2010 byl redaktorem časopisu Reflex. Zhruba do října 2012 přispíval do přílohy Pátek deníku Lidové noviny rubrikou NEJ HITY.

Je moderátorem talkshow 7 pádů Honzy Dědka na TV Prima a soutěžního pořadu Jukebox Honzy Dědka na TV Seznam, který moderuje společně s Anetou Kratochvílovou.

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.