My vás zbožňujeme od dětství, složili v Toboganu poklonu Petru Nárožnému Dasha a Jan Smigmator

12. prosinec 2020

Můžeme si všichni skládat poklony až do konce Toboganu, shodují se Petr Nárožný, Dasha a Jan Smigmator v sobotní talk show. Moderuje Aleš Cibulka.

„Vás kamkoliv dostat je nadlidský výkon,“ vítá Aleš Cibulka Petra Nárožného a je znát, že je rád, že herec přijal pozvání do Toboganu. „Mám strašně rád, co dělají Dasha a Jan Smigmator,“ usmívá se na další hosty Petr Nárožný. „My vás zbožňujeme už od dětství,“ shodují se oba zpěváci. „Můžeme zkusit si až do konce skládat poklony,“ odpovídá Nárožný. 

Jan Smigmator, Dasha a Petr Nárožný s Alešem Cibulkou v sobotním Toboganu

„Až zestárnete, Dashenko, tak se nebudete stydět,“ ujišťuje herec Petr Nárožný zpěvačku Dashu, která v Toboganu vypráví o tom, že se stydí mluvit a zpívat francouzsky. Nakonec v Toboganu přece jen song z nového alba „Dasha Symphony“ zaznívá. Aleše pobavilo, že Dasha na obalu desky netradičně a velmi osobně děkuje svým spolupracovníkům.

Dasha a Jan Smigmator zazpívali songy z nových alb

„Děláte to v divadle také?“ ptá se moderátor Petra Nárožného. „V divadle ne, ten program je už takhle drahý, kdyby byl ještě tlustší, tak by ho nikdo nekupoval,“ odpovídá s nadsázkou Petr Nárožný.   

Zazpíval i Jan Smigmator píseň ze svého pátého alba. Jak by své nové dílo popsal? „Pro mě je to zlomové album, protože dnes je 105. výročí narození Franka Sinatry,“ říká zpěvák. Přesto by rád, aby jej posluchači nevnímali jako českého Sinatru. Zajímavé je, že na albu s názvem „Murphyho zákon“ je například písnička, kterou napsala Ester Kočičková. 

Audiovzpomínky Petra Nárožného vyšly na cédéčku 

„Když jsem přišel do let, tak jsem byl několikrát osloven, abych někam zaznamenal paměti,“ vypráví Petr Nárožný o tom, jak vznikla dvě cédéčka audiovzpomínek s názvem Škoda slova, které padne vedle. „Je to hezký pocit mít takovou trvalku,“ hodnotí herec. „Kdyby po mně zůstali Mach a Šebestová a tahle dvě cédéčka, byl bych spokojený,“ uzavírá Nárožný.   

autor: Aleš Cibulka

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.