Známe vítěze! Výsledky posluchačské ankety o nejoblíbenější píseň Marty Kubišové

1. listopad 2022

Zpěvačka Marta Kubišová slaví 80. narozeniny. Speciální program i koncert předních českých interpretů ve velkém sále pražské Lucerny pro ni připravila Dvojka. A její posluchači v anketě na webu od pondělí 24. října vybírali její nejoblíbenější píseň. Stala se jí s velkou převahou Modlitba pro Martu. Jako svou nejoblíbenější ji označila téměř třetina z necelých 1500 hlasujících. Výsledek oznámila Dvojka v den zpěvaččiných narozenin. Co k vítězné písni řekla sama zpěvačka?

Hlasovat o nejoblíbenější písničku Marty Kubišové bylo možné na webu Dvojky od pondělí 24. října do půlnoci 31. října 2022. Do ankety, ve které se vybíralo z 15 určených skladeb, přišlo 1432 hlasů. S převahou zvítězila píseň Modlitba pro Martu. Jako svou nejoblíbenější ji označilo 29 % hlasujících.

Na druhém místě se umístila písnička Nechte zvony znít (15 %). O třetí místo v oblíbenosti se dělí hned tři písně Depeše, Magdalena a Mamá (všechny po 9 %). Podívejte se na podrobné výsledky, poslechněte si ukázky jednotlivých skladeb anebo co o nich soudí sama interpretka.

Chcete si připomenout jednotlivé písně? Ukázky si můžete poslechnout tady >>

Další program na Dvojce

Ve středu 2. listopadu Bude Marta Kubišová hostem Blízkých setkání Adély Gondíkové po 11:00 živě na Dvojce.

Ve středu 3. listopadu pěveckou kariéru Marty Kubišové v 80 minutách shrne Dalibor Gondík se svým týmem v Ranní Dvojce. Po 19:00 odvysíláme unikátní dokument s Martou a ve 20:00 bude následovat přímý přenos velkolepého Koncertu pro Martu z velkého sálu pražské Lucerny.

Více na koncertpromartu.cz >> 

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.