Moderátorka Světlana Witowská: Do posilovny chodím, abych se mohla najíst. Děsí mě, že mi v televizi budou zvětšovat šaty

17. říjen 2022

Oblíbená moderátorka otázky raději pokládá. Když se ale ocitne na druhé straně mikrofonu, neváhá na sebe leccos prozradit. „Málokdo třeba ví, že jsem byla sportovní nadějí v judu a že jsem závodně skákala na tehdy exotické trampolíně,“ vypráví. „A sportuju vlastně pořád,“ dodává. „Pořád stejně průměrně blbě.“ Jak se vyrovnává s nařčením, že je pavlačová štěkna? Přivedla ji k rozhovorům obyčejná zvídavost? A proč se Světlana původně jmenovala její sestra? Moderuje Jan Smetana.

autoři: Jan Smetana , opa
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.