Melita Denková: Pekelná hospoda

1. prosinec 2019

Stanislav Zindulka, Ondřej Vetchý, Barbora Hrzánová nebo Jiří Lábus v pohádce o lásce a lidské chtivosti. Poslouchejte do neděle 8. prosince 2019.  

O staré zájezdní hospodě v Zárybničí kolují divné řeči. Prý bývala pekelnou stanicí, odkud se hříšní lidé dostávali přímo do pekla. Jenže nový hospodský Mikuláš o takovou pověst nestojí, nikoho do neštěstí přivádět nechce. To bude mít raději lokál prázdný.

Touží po lásce, ale na výběr má akorát vodnickou holku Pentličku. Až jednoho dne přijede na návštěvu kněžna. Ráda by tu našla peníze, které vyhrál její otec ve falešných kartách těsně před tím, než si ho odnesl čert.

Najde své štěstí nejen kněžna, ale i hospodský Mikuláš, komorná Madelaine i lokaj Piere? A kdo skončí v kotli horké smůly, kterou už chystají čerti v pekle?

Účinkují: Stanislav Zindulka, Ondřej Vetchý, Klára Sedláčková-Oltová, Jana Paulová, Martin Myšička, Barbora Hrzánová, Jiří Lábus, Miriam Kantorková, Tomáš Pergl, Jiří Litoš a Petr Šplíchal.
Hudba:
Jiří Svěrák
Režie:
Hana Kofránková
Dramaturgie:
Václava Ledvinková
Natočeno v roce 2007.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.